Predstavitev

Gallery Image
Nagovor direktorice

Predstavitev

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor.

ime in priimek
Direktorica

Začetek delovanja

Z delovanjem je začel v letu 1940, ko je bila zgrajena prvotna stavba s kapaciteto  50 postelj. Dom je bil takrat namenjen revnim in bolnim občanom, ki niso mogli živeti sami, sorodniki pa zanje niso zmogli poskrbeti.

Opis in zgodovina

Navajamo nekaj utrinkov iz zgodovine Doma upokojencev dr. Franceta Bergelja Jesenice, za boljšo predstavo o času in dogodkih od ustanovitve do leta 1954 (povzeto iz arhiva doma).

19.marca 1937 je bil na seji občinskega odbora Jesenic sprejet sklep, da se zgradi dom za onemogle starejše občane, ki bodo na večer svojega življenja deležni popolne oskrbe.

Za postavitev doma je prišlo v poštev cerkveno zemljišče na Pisarjih, na skrajnem zahodnem delu Jesenic, kjer danes stoji dom. Izkop zemljišča so pričeli 25. oktobra 1938, zgradba pa je bila v surovem stanju pod streho 28. aprila 1939.

Dom je z delovanjem pričel 1.oktobra 1940, ko je bila zgrajena prvotna stavba s kapaciteto 50 postelj. Dom je bil takrat namenjen revnim in bolnim občanom, ki niso mogli živeti sami oz. niso imeli nikogar, ki bi zanje lahko poskrbel. V stavbi, ki ni bila od začetka polno zasedena, se je nahajal tudi otroški vrtec. Postrežbo in vsa druga dela so prevzele sestre de Notre Dame iz Šmihela pri Novem mestu. V prvem letu delovanja je bilo v oskrbi mesečno od 20 do 25 oskrbovancev…. preberi več (link na zgodovino)

Lokacija

Dom stoji na obrobju mesta (link na lokacijo), vendar dovolj blizu avtobusne in železniške postaje, pošte, cerkve, banke in velikega nakupovalnega centra. V neposredni bližini sta bolnica in zdravstveni dom ter oskrbovana stanovanja. Stavbe doma so nameščene v lepem, zelenem in mirnem okolju. Edina pomanjkljivost je pomanjkanje ravnih površin. Z urejanjem dvorišč in parka, stanovalcem omogočamo bivanje zunaj, ob pomoči in sodelovanju prijaznih in prizadevnih zaposlenih delavk in delavcev. 

Kapaciteta ustanove

Dom stoji Dom razpolaga s 74 enoposteljnimi sobami in 63 dvoposteljnimi sobami. Sobe so opremljene, vendar pa stanovalci, v okviru možnosti, sobo lahko opremijo z lastnim pohištvom. 

Prijazno osebje
Prijazen in topel nasmeh
Varnost
Varnost na prvem mestu
Izkušnje
Bogate izkušnje in znanje
Aktivnosti
Dnevne aktivnosti, izleti, druženja

prijazno osebje

Naše osebje

Our carers love what they do, and that’s what
makes them so special.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat irure dolor.

Fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam.

15

Senior Services

30+

Physicians & Nurses

140+

Happy Seniors

27+

Years of Experience
Scroll to Top
Skip to content